MENIU

Apple recurge la o măsură fără precedent în China

Apple Inc a început să stocheze datele persoanele ale unor utilizatori chinezi pe serverele furnizate de operatorul de telecomunicații China Telecom, în ideea îmbunătățirii vitezei și siguranței serviciilor sale, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Este pentru prima dată când grupul american Apple stochează datele utilizatorilor pe teritoriul Chinei. În plus, decizia Apple este un punct de cotitură, în condițiile în care alte mari companii din sectorul tehnologic, în special Google Inc, refuză de mult timp să construiască centre de date în China din cauza îngrijorărilor privind cenzura și viața privată.

Într-un comunicat de presă publicat vineri, Apple a subliniat că toate datele stocate pe serverele China Telecom vor fi criptate, iar operatorul chinez nu va avea acces la conținutul datelor.

'Am decis să adăugăm China Telecom pe lista furnizorilor noștri de centre de date pentru a crește lățimea de bandă și a îmbunătăți performanțele pentru clienții noștri din China continentală' a precizat grupul american.

Companiile din sectorul tehnologiei încearcă să-și construiască centrele de date cât mai aproape posibil de clienții lor, pentru că o distanță mai mică înseamnă viteze de transfer a datelor mai mari.

Mai multe articole despre:
Apple China recurge măsură fără precedent