MENIU

Aplicația studenților care ajută și copiii din mediul rural să învețe. 8.000 de euro câștigați de 6 tineri antreprenori din Cluj

Sursa foto: Captură video

Șase studenți din Cluj au gândit o aplicație pentru copiii între 4 și 8 ani, un fel de caiet digital prin care aceștia pot să învețe să scrie, să citească și să facă, pentru început, calcule simple. Soluția lor mobilă a fost desemnată câștigătoare la a patra ediție a competiției ”Innovators for Children”. 

Aplicația poate fi folosită offline, deci poate ajunge și în comunitățile mai izolate. La bază este o soluție digitală pentru combaterea analfabetismului, au explicat tinerii fondatori.

„Misiunea noastră este să educăm următorul miliard de copii. Este o misiune foarte mare, dar ne dorim să știm că fiecare copil are un minim de educație. Nu vrem să înlocuim profesorul, nu este dorința noastră, vrem să venim în ajutorul profesorului”, a spus Paul Tudor Pop, fondator Manuscrito.

Cei 8.000 de euro câștigați în cadrul ”Innovators for Children” îi vor ajuta pe tineri să-și dezvolte și mai mult aplicația. În plus, au parte, în cadrul programului, și de sesiuni de mentorat și consiliere din partea unor antreprenori cu experiență. 

Mai multe articole despre:
aplicatie elevi cluj