MENIU

Apel TRANȘANT al lui Mihailo Podoliak către miniștrii Apărării din NATO: Așteptăm o decizie privind furnizarea de arme. Care e raportul de forțe Rusia vs. Ucraina

Arme grele Ucraina

În timp ce miniștrii apărării din NATO și aliați se pregătesc să se întâlnească cu omologul lor ucrainean la Bruxelles, Mihailo Podoliak, consilier de rang înalt al președintelui Zelenski a declarat că  „o decizie” privind furnizarea de arme Ucrainei este așteaptă cu nerăbdare de compatrioții săi, relatează CNN.

„Raportul (Rusia) / (Ucraina) de artilerie în unele zone: 10 la 1”, a declarat Mihailo Podoliak, pe Twitter.

„Linia frontului – mai mult de 1000 km. Zilnic, primesc un mesaj de la apărători: «Rezistăm, spuneți doar: când să ne așteptăm la arme?». Adresez această întrebare participanților la Rammstein”, a afimat Podoliak.

„Bruxelles, așteptăm o decizie”, a mai spus oficialul de la Kiev.

SUA se așteaptă la mai multe anunțuri privind pachete de arme și echipamente pentru Ucraina în timpul unei reuniuni cheie la care vor participa aproximativ 50 de țări, cunoscută sub numele de Grupul de contact pentru Ucraina, care va avea loc miercuri, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării, relatează G4Media.ro.

Recent, oficialii ucraineni au avertizat că Rusia câștigă teren în regiunea Donbas din estul Ucrainei, în special în orașul Severodonetsk, care a cunoscut unele dintre cele mai grele lupte din ultima vreme.

Fără arme, ucrainenii spun că va fi din ce în ce mai dificil să oprească progresul progresiv al Rusiei sau să recupereze terenul ocupat în regiune.