MENIU

Apel disperat al Prințului Charles: Vom ajunge să mâncăm peşte care conţine plastic

Prințul Charles a declarat joi că sunt necesare "acțiuni decisive" pentru a asigura supraviețuirea oceanelor, în special împotriva poluării cu plastic, în cadrul unei Conferințe internaționale privind guvernanța oceanelor organizată de Uniunea Europeană la Malta, relatează AFP.

"Suntem foarte aproape să ajungem în punctul în care, indiferent ce pește de mare mâncăm, acesta va conține plastic", a declarat moștenitorul tronului britanic în fața responsabililor politici și protagoniștilor din acest domeniu.

Circa 8 milioane de tone de plastic ajung în ocean în fiecare an, a reamintit prințul de Wales, potrivit căruia soluția depinde de implementarea economiei circulare ce permite limitarea risipei și a poluării.

"Confruntați cu astfel de efecte dăunătoare (...) este crucial să realizăm tranziția către economia circulară", a subliniat el, explicând că acest lucru ar permite ca "plasticul și multe alte substanțe să fie recuperate, reciclate și reutilizate, în loc să fie fabricate, utilizate și apoi aruncate".

Mare apărător al cauzelor de mediu, prințul Charles a vorbit la numeroase evenimente de acest tip, precum conferința de la Paris privind combaterea schimbării climatice de la Paris, din 2015.