MENIU

APEL de ultimă oră de la OMS: Trebuie să menţinem şcolile DESCHISE! Nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza COVID-19

scoala coronavirus

Hans Kluge, directorul regional pentru Europa a Organizației Mondiale a Sănătății, a lansat joi, un apel către toate țările europene în legătură cu deschiderea școlilor. Oficialul OMS pledează pentru școli deschise în această perioadă și avertizează că „nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza COVID-19, într-un interviu pentru agenția France Presse.

 

OMS cere statelor europene să ia măsuri "ţintite şi proporţionate" pentru a opri creşterea numărului de cazuri de COVID-19 și a mortalităţii, dar susține că şcolile trebuie să rămâne deschise "până la capăt" şi să nu fie închise decât ca o ultimă soluție, a declarat Hans Kluge. 

„Nu există motiv pentru care să putem spune că şcolile sunt vectori principali de transmitere. În primul rând, trebuie să menţinem şcolile deschise până la capăt, pentru că nu ne permitem o generaţie pierdută din cauza COVID-19", potrivit AFP.

Hans Kluge mai spune că Europa nu trebuie să relaxeze eforturile contra pandemiei, fiind în plină „explozie COVID-19", cu o creștere accelerată a cazurilor de infectări, cu un milion de noi cazuri în doar câteva zile în Europa.

„Nu ne putem relaxa și, trebuie să recunoaștem, asta va fi o perioadă puţin dificilă”, a mai avertizat Kluge, potrivit AFP.

În cele 53 de țări din zona europeană au fost înregistrate peste 11 milioane de cazuri şi peste 280.000 de morți de la începutul pandemiei.                

„Cu purtarea generalizată a măştii şi un control strict al adunărilor publice, putem să salvăm 261.000 de vieţi de acum şi până în februarie în Europa", a concluzionat Kluge.