MENIU

Apar noi date în cazul tragediei de la Babeș! Firma care a livrat ventilatoarele ATI a oferit un punct de vedere oficial

Tragedie la Babes/sursa foto: George Calin/INQUAM

Compania care a livrat ventilatoarele de la unitatea mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș din Capitală a precizat, într-un comunicat de presă. că, potrivit cercetărilor preliminare, ventilatoarele "nu au prezentau probleme tehnice și funcționau în parametrii normali".

"Am aflat de incidentul care a avut loc în cursul zilei de 12 aprilie la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Victor Babeș din București. În acest moment este în derulare o anchetă a organelor în drept pentru stabilirea motivelor care au dus la creșterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă. Suntem în legătură cu autoritățile implicate în anchetă și vom pune la dispoziția acestora toate informațiile necesare. Conform cercetărilor preliminare, ventilatoarele livrate de către compania noastră nu au prezentat probleme tehnice și funcționau în parametrii normali. Dorim să transmitem condoleanțe familiilor îndurerate", se arată în comunicatul remis presei de firma care a livrat ventilatoarele de la unitatea mobile ATI din cadrul unității medicale Victor Babeș.

Poziția oficială de la DSU – De ce a refuzat reprezentantul firmei care întreținea ventilatoarele să intre în TIR

Anterior, Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne făcuse o serie de precizări în acest caz. Potrivit Șefului DSU, tragedia s-a produs în jurul orei 16:25, el fiind informat după ora 17:00. La fața locului se afla un reprezentant al firmei care întreținea ventilatoarele care s-au oprit, însă a refuzat să intre în TIR din cauza faptului că acolo erau internați pacienți cu forme grave de Covid-19.  Arafat a precizat că situația este sub anchetă și că informațiile se mai pot schimba pe parcurs.

Mai multe articole despre:
babes tragedie babes