MENIU

Apă cu suc, în loc de carburant. Percheziţii într-un dosar de înşelăciune cu motorină

Poliţiştii din Călăraşi au făcut, marţi, şase percheziţii la domiciliile unor persoane suspectate de înşelăciune, după ce acestea au contactat un bărbat căruia i-au promis motorină la preţuri mici, livrând în schimb un amestec de apă cu suc, patru persoane fiind duse la audieri în acest caz.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, poliţiştii au făcut, marţi, şase percheziţii domiciliare în localitatea Dragalina, într-un dosar de înşelăciune cu motorină, patru persoane fiind duse la audieri, la sediul poliţiei, scrie Ziarul de Iaşi.

Conform anchetatorilor, în cursul lunii martie, suspecţii din acest dosar au contactat un bărbat care postase pe internet un anunţ şi i-au propus acestuia să-i vândă motorină la un preţ mai mic decât cel practicat în staţiile de carburant. Bărbatul, originar din Giurgiu, s-a dus la Dragalina şi a plătit 2.200 de lei pentru 540 de litri de motorină însă, în loc să-i livreze carburant, cei patru i-au dat un amestec de apă şi suc.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 34 ani, toţi din comuna Dragalina, se află la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale.

Acesata nu este prima speţă de acest gen instrumentată de poliţiştii din Călăraşi. Astfel, în cursul anului trecut, mai mulţi localnici din Dragalina au fost ridicaţi de poliţişti după ce au înşelat mai multe persoane cărora le-au promis că le vând motorină la preţul de 3,5 lei/litrul, cumpărătorii primind apă amestecată cu suc. Într-unul din cazuri, un cumpărător care şi-a dat seama că a fost înşelat şi nu a mai vrut să plătească, a fost tâlhărit.

Poliţiştii le recomandă celor care văd anunţuri postate de vânzători de carburant ieftin sau celor care sunt racolaţi de persoane care le propun să le vândă motorină sau benzină la preţuri mici să nu dea curs acestor propuneri şi să cumpere combustibil de la vânzătorii autorizaţi.

Mai multe articole despre:
înşelăciune percheziţii carburant apă cu suc