MENIU

Anvelopa revoluționară tocmai a fost creată: n-are aer și nu face pană niciodată

Anvelopa viitorului, așa cum a fost prezentată de un mare producător de așa ceva, este, în esență, o versiune avansată a prototipului Tweel. Acel prototip a fost dezvăluit de Michelin în urmă cu aproape 15 ani. Problema cu acel prototip era că era prea zgomotos și producea prea multe vibrații când mașina se afla în mers. Între timp, viitorul sună ceva mai bine. 

Pentru anvelopa viitorului, Michelin susține că problemele au fost rezolvate cu acest nou model. Compania vrea acum s-o aducă pe piață, pentru toți clienții. Asta și pentru că, atunci când pleci la drum, o pană de cauciuc poate fi extrem de iritantă.

Trebuie să schimbi roata cu una de rezervă, apoi trebuie să ajungi la o vulcanizare sau la un service ca să rezolvi problema. Michelin, alături de General Motors, crede că a găsit soluția în această tehnologie. 

Pneurile fără aer au mai multe avantaje față de cele tradiționale. De exemplu, penele de cauciuc vor fi eliminate, la fel și posibilele accidente. Mai mult, vor fi reduse deșeurile, deoarece oamenii nu vor mai trebui să schimbe atât de des anvelopele. În plus, se va reduce utilizarea materiilor prime, se va reduce consumul de energie și cel al emisiilor produse în timpul fabricării pneurilor.

Pentru că au mai puține probleme, roțile de rezervă nu vor mai fi necesare. Mașinile vor fi mai ușoare și mai eficiente.

Dacă totul merge conform planului, astfel de anvelope ar putea fi instalate pe automobile din 2024 și te va scuti de multe bătăi de cap. Aceste anvelope fără aer vor fi testate pe mașinile electrice Chevrolet Bolt de la GM începând din acest an. 

Roata are un schelet de aluminiu peste care este aplicat un material din cauciuc compozit și fibră de sticlă. Această construcție ar trebui să fie îndeajuns de rezistentă și de flexibilă pentru a fi utilizată pe aproape orice teren.

Mai multe articole despre:
auto maşină Michelin Anvelopa