MENIU

Anunţul tulburător care apare într-un hotel de patru stele elveţian, ca să atragă atenţia clienţilor

Un hotel din Elveţia a decis să facă un pas uriaş către responsabilizarea clienţilor săi, alegând să plaseze în faţa fiecărui oaspete un mesaj însoţit de o fotografie tulburătoare.

Hotelul de patru stele Monopol, din Elveţia, a decis să posteze, în fiecare zi, un mesaj pe masa oaspeţilor săi, în limbile engleză şi chineză: "Bună dimineaţa, stimaţi oaspeţi. Pentru motive etice şi morale, în Elveţia nu aruncăm mâncarea. Vă rog să vă puneţi pe farfurie doar ce puteţi mâncat. Vă mulţumim pentru înţelegere".

Alături de mesaj se află, postate în jurul hotelului din Lucerna, mai multe fotografii cu copiii emaciaţi din Africa: "Copii malnutriţi mor şi în Elveţia oamenii irosesc mâncarea şi o aruncă", se arată în postere.

Criticat pentru vehemenţa mesajului şi pentru că acesta ar fi ţintit către clienţii chinezi, hotelul se apără, explicând că mesajul este pentru toţi clienţii săi, indiferent de naţionalitate. Cu doar câteva luni mai devreme managerul general al hotelului spune presei că cetăţenii chinezi oaspeţi ai hotelului iau cantităţi uriaşe de mâncare de la bufet şi le lasă, aproape neatinse, pe farfurie, scrie news.com.au.