MENIU

Anunţul important al RADET pentru bucureşteni: când se va da drumul la căldură

ANUNŢ IMPORTANT de la RADET Bucureşti legat de furnizarea căldurii

Regia de Termoficare a Capitalei a început ,,testele" de căldură. După două nopţi în care în casele bucureştenilor a fost la fel de frig ca afara, RADET a decis să pornească centralele. În caloriferele bucureştenilor nu a ajuns însă apă fierbinte, ci doar uşor încălzită. De mâine însă, conform legii, autorităţile locale vor fi obligate să dea drumul la căldură.

După două zile de frig în Capitală, RADET a pus deja în funcţiune instalaţiile. Deocamdată doar pentru teste. Dacă şi la noapte temperatura va scădea sub 10 grade Celsius afară, de mâine toate aceste instalaţii vor funcţiona la capacitate maxima.

"Daca temperaturile se vor pastra in acelasi trend ca si pana acum, probabil aceasta va fi ultima noapte fara incalzire in casele bucurestenilor. RADET are obligatia ca atunci cand 3 zile consecutiv temperatura scade sub zece grade, sa furnizeze agent Silviu Văduva, consilier general în Primăria Capitalei.

Căldura din calorifere înseamnă însă mai mulţi bani la întreţinere. Anul trecut, în medie, facturile din octombrie au fost cu aproape 30% mai mari decât în septembrie.

Directorul general RADET a explicat, pentru Realitatea TV: "Daca în această noapte vor exista temperaturi sub 10 grade C, noi, RADET-ul, vom fi capabili să furnizăm mâine agentul termic în caloriferele bucureştenilor".

Dar asta numai dacă Electrocentrale Bucureşti, compania care produce energia termică, va livra apa fierbinte către RADET. Regia de termoficare a acumulat o datorie de peste [scriem pe ecran: ,,Datorii RADET 3,6 miliarde lei" 3,6 mliarde lei către ELCEN. Pentru a-şi recupera banii, instituţia a acţionat în instanţă Regia de Termoficare, iar magistraţii au acceptat aplicarea unei popriri totale pe conturile acesteia.

"Blocarea conturilor in primul rand afecteaza lucrarile pe care le avem, lucrarile de investitii pe partea de investitii", spune directorul general.

Şi cum majoritatea conductelor de termoficare au o vechime de peste 50 de ani, în orice moment pot să apară avarii majore. Iar dacă RADET nu va avea acces măcar la o parte din bani, atunci e foarte posibil ca regia să nu poată interveni pentru reparaţii. Ceea ce înseamnă că apa caldă şi căldura vor fi sistate.

Mai multe articole despre:
0 căldură RADET când se dă drumul la căldură