MENIU

Anunţul lui Tăriceanu care i-a înfuriat pe români

Tăriceanu, despre OUG anunţată de Toader: Şi vinovatul are dreptul la un proces corect

Un anunţ făcut joi seară de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a avut darul să stârnească un val de furie şi critici în spaţiul virtual. Tăriceanu a afirmat că ia în calcul înființarea unei comisii parlamentare care să analizeze cauzele morţii în penitenciar a fostului judecător Stan Mustaţă. Replica a zeci de internaţuţi a fost că în cazul atâtor oameni simpli care mor în spitale, cu zile, nu se sesizează nimeni şi nu cere comisii. 

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a anunțat, joi seara, la România TV, că ia în calcul înființarea unei comisii parlamentare, după ce Stan Mustață, fost judecător, a murit în penitenciar. Magistratul îşi ispăşea o pedeapsă de 8 ani și jumătate, pentru că a cerut bani, în mai multe rânduri, de la persoane condamnate sau inculpate pentru a da soluții favorabile acestora.

Tăriceanu a lăudat și decizia lui ministrului Justiţiei Tudorel Toader care a anunțat că a ordonat o anchetă în penitenciare, după moartea lui Mustață.

"Este disprețul față de viața unui om! Dacă era condamnat, nu presupune nepăsarea față de sănătatea lui. Am văzut o reacție foarte promptă a ministrului Justiției, care a ordonat o verificare, pentru ca astfel de situații să nu se mai întâmple. Moartea lui Stan Mustață în penitenciar nu e primul caz. Înregistrăm niște recorduri de care trebuie să ne fie rușine," a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

În foarte scurt timp, ştirea postată pe Facebook a adunat zeci de comentarii critice. 

"Dar de disprețul față de cei ce mor in spitale ce spui ?", "Nu ti-e frica de Dumnezeu (...), îngrijorează-te de copii bolnavi, sunt cu miile care mor din lipsa de tratament?", "Ne mor părinții/prietenii/bunicii .. prin spitale şi pe voi.... vă preocupă pușcăriașii ( Dumnezeu sa l ierte ! )?" sunt doar câteva dintre comentariile postate ca reacţie la anunţul şefului Senatului. 

Mai multe articole despre:
Tăriceanu