MENIU

ANUNȚUL făcut de Macron cu două zile înaintea turului doi al prezidențialelor din Franța: ce tip de ARMAMENT va livra Ucrainei

Emmanuel Macron, președintele Franței / Foto: Profimedia

Franţa furnizează Ucrainei rachete antitanc de tip Milan şi tunuri automotor de tip Caesar, drept ajutor împotriva invaziei ruse. Anunțul a fost făcut de preşedintele în exerciţiu Emmanuel Macron, într-un interviu publicat în ediţia de vineri a cotidianului regional Ouest-France, și vine cu două zile înante de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze.

Anunțul liderului de la Palatului Elysée este extrem de interesant, având în vedere faptul că Franța s-a abţinut, până în prezent, să dezvăluie ce tip de armament livrează Kievului, relatează G4Media.ro.

La jumătatea lui aprlie, Franţa - care deţine preşedinţia semestrială a UE - anunţa că a făcut Ucrainei ”donaţii de material (militar) în valoare de 100 de milioane de euro”, precum și furnizarea unor ”capacităţi militare complementare”.

”Noi livrăm (…) echipament substanţial, de la (rachete antitanc de tip) Milan la (tunuri de tip) Caesar, inclusiv mai multe tipuri de armament”, a afirmat acum Macron. 

”Cred că trebuie să continuăm pe acest drum şi să menţinem în continuare o linie roşie, de a nu intra în război”, subliniază el.