MENIU

Anunţul de ultimă oră al premierul Grindeanu: Vaccinurile şi medicamentele care lipsesc...

<p>Nou sef la CNAS</p>

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, în urma unei vizite pe care a avut-o la Ministerul Sănătăţii, că problemele privind lipsa medicamentelor şi a vaccinurilor pentru bebeluşi urmează să fie rezolvate şi că de vină pentru această situaţie ar fi, de fapt, tot fostul Guvernul tehnocrat.

"Lucrurile nu sunt foarte simple la Ministerul Sănătăţii. Trenează de un an de zile o serie de probleme care urmează să fie rezolvate", a afirmat Sorin Grindeanu.

Acesta a mai spus că acum s-au demarat toate procedurile astfel încât pacienţii să poate beneficia de medicamente.

Prim-ministrul a mai vorbit şi de priorităţile privind sistemul de sănătate, acesta precizând că se au în vedere investiţii importante pentru dezvoltarea de spitale regionale şi că se pune accent pe tot ceea ce înseamnă problema medicamentelor. "Ni s-au prezentat în mare strategia noului ministrul al Sănătăţii şi soluţiile pe care acesta le are pe termen lung", a spus Sorin Grindeanu.

Acesta a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a fost notificat încă din ianuarie 2016 privind lipsa medicamentelor pentru bolile rare şi că nu s-a luat nicio măsură. "S-au demarat acum toate procedurile. Mi se pare cea mai gravă situaţie", a spus prim-ministrul.

De asemenea, Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a precizat că s-a demerat procedura de achiziţile pentru medicamentele pentru bolile rare şi că a încercat să acopere toate aceste afecţiuni.

În ceea ce priveşte scăderea preţurilor la medicamente, prevăzută în programul de guvernare, Sorin Grindeanu a afirmat că preţurile vor fi hotărâte şi în conform cu programul de guvernare, şi în acord cu producătorii de medicamente şi asociaţiile de pacienţi. "În perioada următoare ministrul Sănătăţii va veni cu o soluţie pentru ca medicamentele să nu dispară de pe piaţa", a completat Grindeanu, adăugând că nu vrea să se ajungă în situaţia în care pe anumite segmente să aparră distorsiuni în piaţă.

"O să venim cu soluţii, prin dialog", a mai spus acesta.

Şi în privinţa vaccinurilor pentru bebeluşi, Sorin Grindeanu spune că problema se va rezolva.

Întrebat dacă se vor reduce sporurile personalului medical, premierul a spus că "toate aceste distorsiuni nu se regăsesc doar în sănătate" şi că "vor fi reglate prin legea salarizării unice.