MENIU

Anunţul MAE după cutremurul care a zguduit centrul Mexicului

Cutremur puternic în Mexic. Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României în Statele Unite Mexicane, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români.  

Potrivit unui comunicat de presă, până în prezent, Ambasada României la Ciudad de Mexico nu deține informații conform cărora printre victime s-ar afla și cetățeni români.

"Menţionăm că nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea rezidenților români sau a rudelor acestora", se arată în comunicat.

În acest context, MAE reaminteşte faptul că cetățenii români afectaţi de seismul produs în Mexic pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ciudad de Mexico: 00 52 55 5280 0447 și 00 52 55 5280 1869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice - 00 52 55 38 833 072.

Misiunea diplomatică este în contact permanent cu autoritățile locale şi este pregătită să intervină, în funcție de solicitări.

Bilanţul CUTREMURULUI DEVASTATOR din Mexic a ajuns la 226 de morți

Bilanţul cutremurului cu magnitudine 7,1 care a zguduit marţi centrul Mexicului a ajuns la 226 de persoane decedate, iar salvatorii caută în continuare supravieţuitori în clădirile prăbuşite, potrivit bbc.com

Cel puţin 55 de oameni şi-au pierdut viaţa în statul Morelos, la sud de capital-, iar alţi 32 în statul Puebla. În Ciudad de Mexico au fost confirmate 49 de decese, iar alte 10 în statul Mexico. Trei oameni au murit în Guerrero. 

Detaliul TULBURĂTOR despre cutremurul devastator din Mexic, de 7,1 grade

Mii de oameni panicaţi au ieşit pe străzile oraşului. Potrivit martorilor, citati de Reuters, mai multe clădiri au început să se clatine puternic. În mai multe locuri, tencuiala a început să cadă de pe blocuri.

Se pare că mai multe incendii s-au declanşat în câteva clădiri afectate de cutremur. Potrivit rt.com, zeci de persoane ar fi prinse sub dărâmături.

Mai multe articole despre:
cutremur Mexic cutremur Mexic mae cutremur mexic