MENIU

Anunţ îngrozitor al lui Cristian Tudor Popescu: "Este al treilea război mondial"

<p>Cristian Tudor Popescu</p>

Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în urma unor atentate teroriste multiple ce au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris. Alte aproximativ 352 au fost rănite, între care 99 sunt în stare critică. Două explozii au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul unui meci de fotbal între reprezentativele Franţei şi Germaniei.

În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat și Charonne. Cel mai sângeros atac a avut loc la sala de concerte Bataclan. "Este un act de război", a anunțat președintele Francois Hollande. Potrivit MAE român, printre morţi sunt şi doi cetăţeni români.

"Poate dacă (atacul, n.r.) a fost așa de bine organizat, nu mai e un atentat, ci un act de război. A fost o acțiune de război, dar a fost îndreptată asupra civililor, nu militarilor.

M-am gândit mult cum se poate numi, nu am altă expresie decât al treilea război mondial.

ISIS poate face enorm de mult rău lumii civilizate. Soluția care se impune este desfășurarea unei forțe formate din trupe din țările UE, ale Rusiei, etc, care să atace la sol. Pot fi lichidați dacă se ajunge la o înțelegere, mai ales cu Rusia. Trebuie lichidată matca de unde pleacă finanțarea, coordonarea, antrenamentul.

E al treilea război mondial, dar nu e unul clasic, obișnuit. N-au cum să invadeze Europa, dar pot s-o facă de nelocuit. Viaţa poate deveni un coșmar. Putem ajunge să trăim într-o Europă sub asediu în fiecare zi a vieţii, temându-ne la fiecare pas", a spus CTP la televiziunea Digi24.

Mai multe articole despre:
Franţa Paris Cristian Tudor Popescu atentate