MENIU

Anunț IMPORTANT pentru toți românii! Marcel Ciolacu: "Facturile românilor vor SCĂDEA imediat". Cum se vor aplica noile PLAFONĂRI

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, susţine că facturile românilor la curent electric şi gaze naturale "vor scădea imediat" ca urmare a propunerilor făcute de social-democraţi în acest sens şi agreate în ședința de ieri a coaliţiei de guvernare.

"Facturile românilor vor SCĂDEA imediat – ca urmare a propunerilor PSD, agreate ieri în coaliție.
 
Pachetul de măsuri al PSD duce prețul la energie electrică la nivelul de dinainte de liberalizarea sălbatică făcută de dreapta, respectiv 0,68 lei/kWh. De asemenea, am crescut plafonarea la 0,31 lei/kWh și am aplicat o compensare de 40% la gaze naturale, astfel încât prețurile finale să fie mai mici.
 
În plus, măsurile PSD au vizat și creșterea volumelor de consum atât la electricitate, cât și la gaze pentru ca 90% dintre cetățeni să beneficieze de prețuri scăzute, spre deosebire de doar 20% ca până acum.
 
Propunerile PSD, agreate de întreaga Coaliție, trebuie să fie adoptate cât mai repede prin ordonanță de urgență de către Guvern, astfel încât să fie aplicate de la 1 februarie (inclusiv la factura din ianuarie)", susține Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. 
 
Reamintim că PSD, PNL și UDMR au bătut palma, în prima ședință a coaliției din acest an, asupra măsurilor de sprijin pentru românii afectați de criza energetică. Astfel, prețul reglementat va fi de 68 de bani pentru un kwh, în cazul energiei electrice și de 0,31 bani/kwh pentru gazele naturale. Firmele vor beneficia de scheme de ajutor. Noile măsuri se vor aplica de la 1 februarie, nu de la 1 aprilie, așa cum se vehicula inițial. 
Mai multe articole despre:
ciolacu psd facturi propuneri psd coalitie guvernare