MENIU

ANUNȚ important pentru bucureșteni, astăzi, la ora 13:00, făcut de primarul Capitalei și ministrul Finanțelor

Imagine de arhivă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, vor susţine astăzi, la ora 13:30, o conferinţă de presă ce va avea ca temă situaţia Elcen.

Vă reamintim că premierul Ludovic Orban a avut, joi, o întâlnire de lucru cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanții ELCEN, pe tema furnizării energiei termice în București.

Ședința a avut loc la sediul Ministerului Economiei, asta după ce ministrul Economiei - Virgil Popescu a anunțat că producătorul de energie electrică și termică ELCEN, care asigură agentul termic în București, va ieși din insolvență.

Penalitățile companiei vor fi șterse, astfel încât aceasta va putea să facă împrumuturi ca să își poată plăti datoriile.
”ELCEN va ieși din insolvență. Am găsit soluția, se fac compensările astfel încât penalitățile să fie tăiate și ELCEN să iasă din insovență”, a afirmat ministrul.”Este OUG generală: se sting debitele pe care le are o companie și se șterg penalitățile. Dacă își plătesc datoriile din urmă, se șterg penalitățile. Este o șansă dată tuturor companiilor de a deveni curate din punct de vedere al bugetului de stat”, a spus Virgil Popescu. 

Popescu a explicat că a fost pusă la punct o schemă de compensare cu ANAF, ceea ce ar înseamnă că odată ieșit din insolvență, ELCEN poate accesa fonduri pentru retehnologizări.

ELCEN a intrat în insovență în octombrie 2016, cu datorii totale de 1,6 miliarde de lei la acel moment. La vremea respectivă fosta RADET, actualmente Compania Municipală Termoenergetica București S.A., avea datorii datorii către Electrocentrale Bucureşti de peste 3,9 miliarde lei.

Mai multe articole despre:
elcen citu nicusor dan