MENIU

Anunţ de ultimă oră făcut de MAE privind românca sechestrată în Italia

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat joi seara, privind cazul femeii sechestrată timp de 10 ani în Italia, că, în regim de urgenţă, consulul oficiului Bari care s-a deplasat în localitatea Lamezia-Terme, unde a avut întâlniri cu cetăţeanul român si cu reprezentanți ai poliției locale.

Femeia, de 29 de ani, a fost ținută captivă și a fost violată timp de zece ani de un italian în vârstă de 52 de ani. În acest timp, femeia a născut doi copii, fără să primească asistență medicală.

"În prezent, mama este internată, sub supraveghere, într-o unitate sanitară și beneficiază de asistență medicală și consiliere psihologică, iar minorii se află într-un centru de asistenţă socială", conform sursei citate


Cu ocazia vizitei diplomatului cu atribuții consulare, a fost acordată asistența consulară în regim de urgență, prin preluarea datelor necesare în vederea eliberării unui pașaport temporar pentru cetățeanul român în cauză și inițierea formalităților necesare pentru eliberarea certificatelor de naștere românești pentru copiii minori ai cetățenei române.

Totodată, reprezentantul oficiului consular a facilitat contactul telefonic între cetățeanul român și membrii familiei din România.

Consulatul General al României la Bari monitorizează cu prioritate evoluția situației, menține în permanență legătura cu cetățenii români și cu autoritățile locale și acordă asistența și protecția consulară necesare.

Mai multe articole despre:
Italia MAE femeie sechestrată