MENIU

Anunţ de ultimă oră de la Raed Arafat despre poliţistul Gheorghe Ionescu

<p>Accident grav &icirc;n Călăraşi. Patru morţi. Singura persoană rămasă &icirc;n viaţă este &icirc;n comă</p>

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că poliţistul Gheorghe Ionescu este în stare critică şi acum nu ar suporta transportul în Israel, dar când se va putea, sunt pregătite fonduri şi un avion.

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, şi secretarul de stat Raed Arafat l-au vizitat pe poliţistului Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, care este internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca de aproape trei săptămâni, în comă, după ce a fost lovit cu maşina de omul de afaceri turc Abdulah Atas.

Ministrul Gabriel Oprea a spus că poliţistul Gheorghe Ionescu este tratat foarte bine la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar când starea lui va permite un transfer la o clinică din Israel, sunt pregătite atât fondurile necesare petnru tratament, cât şi un avion petnru transport, scrie Mediafax.

"Vreau să vă spun că Ministerul de Interne, în cazul în care familia, medicii hotărăsc să fie tratat în străinătate, are pregătit atât avionul, cât şi fondurile necesare", a spus vicepremierul Gabriel Oprea.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că poliţistul Gheorghe Ionescu este încă în stare critică, iar decizia de transfer se va lua în echipă. Arafat a precizat că, la sfârşitul acestei săptămâni, colegi din Israel, însoţiţi de un profesor doctor, vor veni pentru câteva zile să urmărească evoluţia pacientului.

"Decizia se ia de către colegii care îl primesc, colegii care îl predau şi cei care fac transportul. Şi, bineînţeles, în această decizie trebuie să cântărească beneficiile transferului - unde există beneficii, incontestabil, că există chestii ce se pot adăuga la tratamentul lui. Colegul din Israel a insistat că ce a primit aici l-a menţinut în viaţă şi i-a salvat viaţa până la acest moment, că altfel de mult nu mai era în viaţă, printre noi", a precizat Arafat.

El a adăugat că, la acest moment, nu poate fi luat în discuţie un transfer în Istael, pentru că există riscul să nu supravieţuiască în timpul transportului.

Raed Arafat a precizat că, în cazul unei decizii de transfer, nu se pune problema banilor sau a asigurării unui avion. "Există o singură problemă, de suportare a transportului şi transferul în siguranţă a pacientului", a subliniat Arafat.

Întrebat care ar fi costurile unui tratament într-o clinică din Israel, Raed Arafat a spus că o zi de îngrijire la Terapie Intensivă poate să coste de la o mie de dolari pe zi până la două-trei mii de dolari. Arafat a adăugat că o medie a costurilor ar fi între o mie şi două mii de dolari pe zi, dar la acestea se mai pot adăuga şi costuri de intervenţie.

Întrebat care sunt şansele de supravieţuire, Raed Arafat a spus că încă se vorbeşte de şanse mici: "Este în stare extrem de critică, dar nimeni nu zice că nu se poate face ceva şi nu putem vedea că progresează bine, dar prognosticul este unul rezervat la acest moment".

Soţia agentului şef Gheorghe Ionescu a început o campanie de strângere de fonduri pentru a putea să îşi transfere soţul la o clinică din Israel. Aceasta a anunţat marţi, după ce şi-a vizitat soţul la spital, că este în stare extrem de gravă, fiind în comă indusă şi având nevoie de o intervenţie chirurgicală, pe care ea ar dori să o facă la un spital din Israel.