MENIU

Anunț de la ministerul Sănătății: "Factor de risc pentru formele severe de infecție cu SARS-CoV2"

Coronavirus

Ministerul Sănătății transmite un comunicat pentru conștientizarea de către populație a unuia dintre riscurile cele mai cunoscute pentru cazurile severe de coronavirus.

Ministerul Sănătății marchează Ziua Mondială a Diabetului Zaharat printr-un comunicat în care reamintește faptul că această afecțiune e una dintre cele mai importante ca factor de risc pentru formele severe de coronavirus:

"14  noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului Zaharat sub sloganul- “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”. Ziua Mondială a Diabetului reprezintă un prilej de conștientizare a populației cu privire la această afecțiune și la importanța prevenției. Diabetul zaharat este o problemă de sănătate publică cunoscută ca un factor de risc pentru formele severe de infecţie cu SARS-CoV-2. Acesta poate fi semnificativ redus prin gestionarea factorilor de risc. 

O importanță majoră pentru îndeplinirea acestui obiectiv o reprezintă echipa medicală care monitorizează și tratează pacientul. Rolul asistentului medical specializat în diabet și educație terapeutică este important  pentru îndrumarea persoanele cu diabet şi familiile acestora ca să înţeleagă şi să gestioneze cât mai corect boala. 

Ministerul Sănătăţii consideră că programul național curativ de diabet trebuie regândit și îmbunătățit pentru a răspunde nevoilor pacienților. 

De asemenea, se intenționează dezvoltatea unei serii de campanii care să urmărească creșterea nivelului  de conștientizare a diabetului zaharat tip 2 și a gravității consecințelor sale, astfel încât populația să fie mult mai atentă la schimbările stilului de viață.", se arată în comunicat.

Mai multe articole despre: