MENIU

Anunțul lui Moise Guran după alerta falsă de cutremur trimisă de aplicația Biziday

Moise Guran

O alertă falsă a produs agitație între abonații Biziday: "Vrancea a detectat un cutremur de 10 grade magnitudine Richter, produs la o adâncime de 10 km", acesta a fost mesajul primit de abonaţii aplicaţiei Biziday.

Alerta trimisă abonaților nu trimitea însă pe aplicația Biziday, ci pe un alt link. Moise Guran a explicat pe contul Biziday că alerta sugerează "că serverul nostru a fost spart".

"Ceea ce ati primit nu este o Alertă de Cutremur ci o Alerta Rosie, cu textul unei Alerte de Cutremur. Ne cerem scuze și vă țin la curent cu tot ceea ce aflăm, pe parcurs!

Până acum știm așa:

Alerta nu a fost transmisă de operatorii Biziday. De altfel ea nici nu a plecat din interfața noastră de operare. În loguri NU EXISTĂ!

Asta pentru că nici de pe serverul nostru nu a plecat. Aparent serverul pe care noi îl folosim NU a fost spart. Asta ne comunică în acest moment firma de la care închiriem serverul

Ca să ajungă în telefoanele dumneavoastră o Notificare sau o Alertă trece prin Google Cloud. Altfel spus, de pe serverul nostru, instrucțiunea pleacă pe un server al Google și de acolo la dumneavoastră. Cum de la noi nu a plecat nicio alertă, acum investigăm să vedem de unde a plecat și, mai ales, cum a intrat în Aplicația Biziday.
Revin de îndată ce aflu noi amănunte.
Îmi cer scuze încă o dată!", a spus Moise Guran.

Mai multe articole despre:
cutremur Moise Guran biziday