MENIU

Anual, peste 1000 de persoane sunt jefuite în mijloacele de transport în comun, în Capitală! Greșeala pe care o fac cele mai multe dintre victime: cum ne putem proteja

Anual, peste 1000 de persoane sunt jefuite în mijloacele de transport în comun, în Capitală! /Arhivă foto

Tot mai mulți români cad pradă hoților de buzunar atunci când circulă cu mijloacele de transport în comun. Fie că vorbim despre portofel sau despre telefonul mobil, în fiecare an, peste o mie de oameni reclamă că au fost jefuiți în mijloacele de transport în comun, în Capitală! Cifrele nu sunt însă bătute în cuie. Din contră, se estimează că numărul ar fi, în realitate, chiar dublu, deoarece mulți oameni nu depun plângere, deși au fost victimele unui furt. Polițiștii ne oferă câteva sfaturi utile, care ar trebui să ne păzească împotriva hoților.

De cele mai multe ori, aceste jafuri au loc în timpul orelor de vârf, atunci când mijloacele de transport în comun sunt aglomerate, relatează Click.ro.

Percheziții în București și Ilfov, la persoane cercetate pentru furt calificat. Două persoane urmau să fie duse la audieri

Victimele sunt persoane care citesc sau care sunt absorbite de o conversație cu alte persoane, așa că nu sunt atente la ce se întâmplă în jurul lor. De asemenea, cei care își țin obiectele de valoare în buzunarul de la spate al pantalonilor, ori în spațiile laterale ale rucsacului, pot cădea ușor pradă hoților.

„Ar fi foarte bine să nu ţineţi  ghiozdanul în spatele dumneavoastră pentru că în  momentul în care este în spate, nu mai aveţi control asupra bagajului.  Tineţi-l întotdeauna în braţe, iar atunci când stati jos, tineti-l în poală. Atunci când sunteti in mijlocul de transport in comun ar fi foarte bine să nu stati pe telefoane”, a explicat Mihai Mincu, de la Seriviciul de Analiză şi prevenire a Criminalităţii, la un post TV.

Cinci bărbaţi din București, reţinuţi după ce, deghizaţi în femei, ar fi atras alţi bărbaţi în apartamente închiriate, sub pretextul oferirii de servicii sexuale și i-au jefuit

Din 1.000 de reclamații de furturi, numai 300 reușesc să și fie soluționate de către autorități.

Undeva în jur de 1.700 de autobuze și troleibuze circulă în Capitală, iar aproximativ 80% dintre acestea au sisteme de supraveghere video.

Mai multe articole despre:
jaf mijloace de transport in comun capitala