MENIU

Antony Blinken: Insecuritatea alimentară a fost accentuată dramatic de războiul Rusiei din Ucraina

Antony Blinken / Sursa foto: Profi Media

Secretarul de stat american Antony Blinken a acuzat invazia Rusiei în Ucraina că „a adăugat încă 40 de milioane de oameni la celelalte milioane care se confruntă cu insecuritatea alimentară”.

„Exista o condiție preexistentă, ca să spunem așa, când vine vorba de insecuritatea alimentară în multe locuri. Aceasta a fost exacerbată în mod dramatic de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, adăugând încă 40 de milioane de persoane celor care se află în nesiguranță alimentară”, a declarat Blinken.

Blinken se află la New York pentru a participa după-amiază la o reuniune ministerială privind securitatea alimentară.

„Ne-am reunit… pentru a analiza măsurile concrete pe care le putem lua pentru a aborda problemele legate de insecuritatea alimentară, pentru a ajuta oamenii nevoiași din întreaga lume”, a declarat Blinken.

Administrația Biden colaborează îndeaproape cu aliații europeni pentru a încerca să dezvolte rute pentru a scoate grâul și porumbul ucrainean din țară, după ce Rusia a blocat navele ucrainene să plece cu cereale vitale pentru aprovizionarea cu alimente în întreaga lume, în special în Africa și Orientul Mijlociu.

Mai multe articole despre:
Antony Blinken sua razboi ucraina