MENIU

Antony Blinken, de acord cu Joe Biden: Atacurile rușilor împotriva civililor din Ucraina - CRIMĂ de război

Antony Blinken / Sursa foto: Profi Media

Șeful diplomației americane Antony Blinken anunță că atacurile rusești împotriva civililor din Ucraina constituie „crime de război”.

„Vizarea intenționată a civililor este o crimă de război. După atât de multe distrugeri în ultimele trei săptămâni, îmi este greu să trag concluzia că rușii fac altceva decât asta", a spus el într-o conferință de presă, în timp ce a afirmat că procesul legal își urmează cursul.

Președintele american Joe Biden l-a calificat pentru prima oară, miercuri, pe președintele rus Vladimir Putin, care a lansat invadarea Ucrainei, drept un „criminal de război”, relatează Reuters și AFP.

„E un criminal de război”, i-a răspuns Biden unei jurnaliste care îi adresase o întrebare, în timp ce pleca de la un eveniment desfășurat la Casa Albă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a reacționat miercuri seară la afirmația liderului american, spunând că această caracterizare a președintelui rus drept criminal de război este o „retorică inacceptabilă și impardonabilă”, relatează agenția rusă de presă Tass.

Mai multe articole despre:
razboi ucraina rusia antony blinken