MENIU

Anthony Fauci susține măsura OBLIGATIVITĂȚII vaccinării copiilor care merg la școală: "Este o idee bună”

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din Statele Unite, susține măsura obligativității vaccinării împotriva COVID-19 pentru copiii care frecventează școlile, argumentând că varianta Delta, extrem de contagioasă a Covid-19, continuă să determine creșterea cazurilor de infecție din țară.

„Cred că măsura obligativității privind vaccinarea copiilor care merg la școală este o idee bună. Am făcut asta timp de decenii și decenii, obligând la vaccinare împotriva poliomielitei, rujeolei, oreionului, rubeolei, hepatitei”, a declarat Fauci, la CNN, preluat de Reuters.

În prezent, copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru a fi vaccinați împotriva COVID-19.

Într-un alt interviu acordat postului ABC pe 24 august, epidemiologul american a spus că ar trebui să existe suficiente date până la începutul lunii octombrie pentru ca Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) să ia în considerare dacă serul este sigur pentru copiii care nu au împlinit încă vârsta de 12 ani.

„Cred că există o șansă rezonabilă” ca vaccinurile Pfizer/BioNTech sau Moderna să obțină autorizația FDA pentru copiii sub 12 ani înainte de viitorul sezon de vacanță, a afirmat Fauci.

Reamintim că Anthony Fauci este directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase din Statele Unite și consilier medical șef al Casei Albe.