MENIU

ANRE plătește chirie o jumătate de milion de euro pe an! Banii se duc la firma fostului ministru Dan Ioan Popescu

ANRE plătește chirie o jumătate de milion de euro pe an! Banii se duc la firma fostului ministru Dan Ioan Popescu

O jumătate de milion de euro pe an! Atât plătește chirie Autoritatea Națională pentru Reglementare în Domeniul Energiei pentru clădirea în care își are sediul. Banii merg către fostul ministru Dan Ioan Popescu, care deține compania de la care este închiriat imobilul.

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are un sediu în Sectorul 2 din București, pe Bulevardul Carol I, nr. 29. Sediul ANRE este închiriat de la Institutul de Studii şi Proiectări Hidroenergetice - ISPH S.A., o firmă controlată de Dan Ioan Popescu, fost ministru al Industriei și Resurselor și al Economiei și Comerțului.

În perioada 1 august 2022 – 31 iulie 2023, ANRE a plătit firmei lui Dan Ioan Popescu o chirie de 2.604.249 lei (aproximativ 520.000 Euro).

ANRE ocupă o suprafață de 2.554,57 mp în clădirea din Bulevardul Carol. Aceasta înseamnă că instituția publică plătește firmei lui Dan Ioan Popescu o chirie de aproximativ 17 euro pe metru pătrat. În București chirii de 17 Euro pe metru pătrat se plătesc pentru spații de birouri clasa A (clădiri noi și foarte moderne cu parcare subterană, finisaje de cea mai bună calitate, lifturi rapide șamd.), potrivit unor informații apărute în presă.

Mai multe articole despre:
anre chirie sediu dan ioan popescu