MENIU

Anisie: MEC a alocat către ISMB peste 5 milioane de lei pentru a achiziționa un stoc de rezervă de echipamente necesare învățământului online

Sursă foto: Facebook Monica Anisie

Ministerul Educației Monica Anisie a anunțat astăzi că va monitoriza dacă cele 8.057 de tablete care au plecat de la Ministerul Educației și Cercetării (MEC) către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) au ajuns în unităţile de învăţământ din Capitală. În plus, ministrul a  precizat că MEC a alocat către ISMB peste 5 milioane de lei pentru a achiziţiona un stoc de rezervă de echipamente necesare învățământului online. 

"Ministerul Educaţiei, prin Programul Şcoala de Acasă pentru susținerea copiilor care nu au niciun fel de posibilități pentru a susține de acasă învățământul online, a dat către Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti 8.057 de tablete care au fost împărţite către inspectoratele şcolare de sector săptămâna trecută. Voi monitoriza astăzi această activitate. Voi vedea dacă au ajuns tabletele în unităţile de învăţământ aşa cum mi-au raportat inspectorii şcolari de sector", a declarat, astăzi, ministrul Educației, la finalul unei întâlniri de urgență avute la sediul ISMB ca urmare a depășirii indicelui de îmbolnăviri de 3 la mia de locuitori în Capitală potrivit raportării de ieri a Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit lui Anisie, din datele pe care le are până în prezent tabletele ar fi ajuns deja la unitățile de învățământ din sectoarele 2 și 4.

În plus, spune Anisie, MEC a alocat către ISMB peste 5 milioane de lei: "Complementar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) a alocat către IŞMB peste 5.275.000 milioane de lei pentru a achiziţiona un stoc de rezervă. IŞMB mi-a raportat că deja se află în procedură de achiziţie publică pentru 1.750 de laptopuri". 

Mai multe articole despre:
anisie tablete