MENIU

Angela Merkel, APEL către germani, după creșterea cazurilor de COVID-19: Reduceţi contactele! Ne confruntăm cu luni dificile!

Cancelarul Angela Merkel apelează la germani să reducă drastic contactele cu alte persoane după creșterea alarmantă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus din ultimele zile. Numărul total al infectărilor a trecut de 420.000 de cazuri, iar deceselor provocate în Germania de coronavirus a depăşit pragul psihologic de 10.000. 

 

Cancelarul Angela Merkel i-a avertizat pe germani să rămână acasă și să reducă orice contact inutil cu alte persoane, să renunțe la călătorii după ce numărul infecțiilor este în continuă creștere.

Şefa executivului de la Berlin solicită şi mai insistent sprijinul germanilor în lupta contra COVID-19.

Printr-un mesaj video, Angela Merkel îi roagă „şi mai insistent” pe germani să se întâlnească cât se poate de rar şi în număr cât mai restrâns cu alte persoane.

Apelul lansat cu o săptămână în urmă rămâne valabil şi anume „cuvânt cu cuvânt”, a spus Merkel.

„Ordinea zilei pentru noi toți este: reduceți contactele, întâlniți mult mai puțini oameni”, a spus Merkel în podcastul său video săptămânal.

„Vara relativ relaxată s-a încheiat, acum ne confruntăm cu luni dificile. Toată lumea ar trebui să reducă semnificativ întâlnirile din afara propriei familii pentru o vreme.

Vă rog să stați acasă, ori de câte ori este posibil, ori de câte ori este posibil. Pandemia se răspândește rapid din nou, chiar mai repede decât la începutul ei, cu mai bine de jumătate de an în urmă”, a declarat Merkel. „Reducerea contactelor sociale" este imperativul momentului, a avertizat şefa guvernului federal. 

Numărul cazurilor confirmate este în creștere în ultimele zile în Germania. A depășit deja 11.000 de joi, 22 octombrie, când au fost raportate 11.287 de noi cazuri în doar 24 de ore, în condițiile în care în urmă cu cinci zile numărul cazurilor zilnice a fost de 7.830, pe 17 octombrie.

Ritmul răspândirii virusului SARS-CoV-2 este tot mai accelerat. RKI a mai anunţat că numărul noilor infectări cu coronavirus a ajuns sâmbătă la 14.714 în ultimile 24 de ore. Cifra  cuprinde, însă, şi cazurile neluate în considerare cu o zi în urmă, când s-a produs o pană în sistemul de prelucrare a datelor. Joi şi vineri noile infectări se cifraseră la câte aproximativ 11.000 de cazuri, relatează Deutsche Welle.

În total, de la începutul epidemiei în Germania, până duminică s-au infectat 437.647 de persoane, dintre care 10.138 au murit, potrivit centralizării Worldometers.

Cifrele oficiale raportate de Institutul Koch sunt diferite, infectările fiind de 429.181, dintre care 10.032 de decese.