MENIU

Angela Merkel, acuzații grave pentru SUA din cauza HAOSULUI provocat de talibani: „Retragerea trupelor a avut efect de domino” în Afganistan

Angela Merkel, acuzații grave pentru SUA din cauza HAOSULUI provocat de talibani în Afganistan

Germania lansează acuzații grave la adresa Statelor Unite după revenirea talibanilor în Afganistan! Angela Merkel a declarat luni că Statele Unite au decis să se retragă din Afganistan din motive de politică internă și acuză Washingtonul pentru „efectul de domino” provocat de plecarea trupelor americane și aliate (NATO).

Angela Merkel a spus că decizia NATO de a se retrage după aproape 20 de ani din Afganistan a fost decisă de americani, la adresa cărora a lansat grele acuzații. Cancelarul german îi acuză pe americani de haosul din Afganistan, de tragedia, drama afganilor după revenirea talibanilor la putere.

„Am spus întotdeauna, dacă americanii rămân, vom rămâne și noi”, a spus Merkel, potrivit participanților la o întâlnire a CDU-CSU, relatează Der Spiegel.

Cancelarul german a criticat decizia guvernului SUA de a retrage trupele di nAfganistan. Potrivit participanților la întâlnire, Merkel ar fi spus spus că a fost luată în primul rând din „rațiuni de politică internă”. Dar că retragerea trupelor americane a declanșat un „efect de domino” care a dus la prăbușirea armatei și guvernului din Afganistan și revenirea la putere a talibanilor.

„Eforturile trebuie concentrate acum pe evacuarea cetățenilor germani, precum și a afganilor care au lucrat cu germanii sau care sunt în pericol din cauza talibanilor”, a mai declarat Merkel.