MENIU

Angajații din sectorul alimentar care intră în contact cu persoane testate pozitiv la Covid, SCUTIȚI de izolare. Ce țară a luat decizia controversată

Decizie controversată în Marea Britanie

Decizie controversată luată în Marea Britanie, țară care se confruntă cu o creștere semnificativă a numărului de infectări cu Sars-Cov-2. Vineri, Guvernul a anunțat că angajații din sectorul alimentar vor fi scutiţi de izolare în cazul în care vor intra în contact cu un pacient testat pozitiv. Măsura este necesară pentru a evita problemele de aprovizionare în Regatul Unit. 

Noua decizie vizează aproximativ 10.000 de angajați. Până acum, aceștia trebuiau să intre în izolare 10 zile dacă intrau în contact cu persoane depistate cu noul coronavirus.

De acum, angajații din sectorul alimentar vor putea evita izolarea dacă prezintă un test negativ, zilnic. 

Anunțul vine în contextul în care țara, una dintre cele mai afectate de pandemie din lume, se confruntă cu o explozie de infectări cu varianta Delta, conducând la plasarea în carantină a sute de mii de persoane care au intrat în contact cu pacienţi cu COVID-19 şi afectând activitatea economică. 

În urma publicării în presă a unor imagini cu rafturi goale în unele supermarketuri, guvernul britanic s-a grăbit să acţioneze.
”Am identificat aproape 500 de locaţii-cheie, care includ circa 170 de depozite de supermarketuri, în plus faţă de aproximativ 200 de producători-cheie, precum producătorii noştri de pâine şi companiile de produse lactate etc.”, a anunțat ministrul Mediului şi Agriculturii, George Eustice.

”Toate persoanele care lucrează în aceste locaţii strategice, depozite de distribuţie şi locuri de producţie, vor putea recurge la acest plan”, a adăugat acesta. 

Guvernul britanic a declarat că a primit asigurări de la oficiali din industria alimentară că problemele de aprovizionare nu sunt ”generalizate”.

Exceptări mai limitate sunt prevăzute în alte sectoare, precum serviciile de sănătate, transportul şi energia, pentru persoanele complet vaccinate care prezintă un test negativ şi care au fost desemnate de către angajatorul lor.

Din 16 august, guvernul britanic intenţionează, de asemenea, să elimine obligaţia de autoizolare pentru cazurile de contact complet vaccinate, notează Agerpres.