MENIU

Angajați ai DGASPC, fără salarii! Dacă nu se va face plata angajațiilor, sindicaliștii amenință cu PROTESTE

Aproximativ 1000 de anagajați ai Direcțiilor pentru Protecția Copilului Giurgiu nu și-au primit salariile pe aprilie. Asta reclamă Federația Publisind și Sindicatul Protecția Copilului. Asta, în condițiile în care au lucrat non-stop și au fost nevoiți chiar să doarmă la locul de muncă, unde au stat izolați 14 zile. Sidicaliștii spun chiar că reprezentanții Consiliului Județean le-au trimis că nu mai sunt bani de salarii. 

În 12 mai, angajații Direcțiilor pentru Protecția Copilului Giurgiu așteptau să-și primească salariile. Însă nici după aproape 2 săptămâni nu și-au primit banii. Sindicaliștii spun că nu e prima dată când se confruntă cu această situație.

”Ce este ciudat este ca dintre toate inst, struc care sunt in struc consil jud, doar al dgaspc Giurgiu, este a doua ora, la un an și jumatate. În 2018 nu au fost platiti oamenii pe motiv ca nu mai este acoperire bugetara”, a spus presedintele Federatiei PUBLISIND - Stefan TEOROC.

Aproape o mie de angajați au fost informați că nu există buget pentru salariile lor. Asta, deși, susțin reprezentanții sindicatului, angajații au stat izolați în centrele pentru copii în timpul stării de urgență.

Dacă nu se va face plata angajațiilor, sindicaliștii amenință cu proteste.

Potrivit legii, plata angajațiilor Direcțiilor pentru Protecția Copilului se face prin Consiliile locale sau județene. 

Mai multe articole despre:
dgaspc salarii