MENIU

Angajările în sistemul sanitar, prioritate pentru ministrul Sănătăţii

Patriciu Achimaş-Cadariu

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş - Cadariu, a anunţat, duminică, la emisiunea Foc încrucişat de pe TVR 1, că printre dintre priorităţile guvernării se află angajările din sistemul sanitar şi Programul pentru arşi.

Ministrul Sănătăţii a vorbit la Televiziunea publică despre efectele tragediei din clubul Colectiv, despre tinerii care au suferit arsuri şi care au murit în spitale din cauza infecţiilor.

"Întotdeauna, în astfel de situaţii, infecţiile din spitale sunt cauze inclusiv pentru deces. Nu avem de ce să o ascundem, să minimizăm. Aceşti pacienţi aveau leziuni pulmonare foarte severe. Aceşti pacienţi au o imunitate foarte scăzută", a explicat ministrul Sănătăţii.

Pornind de la cazul secţiei ultramoderne pentru tratarea arşilor de la Spitalul Floreasca care stă nefolosită din lipsă de personal, ministrul Sănătăţii a anunţat că printre priorităţile guvernării se află angajările din sistemul sanitar.

„Acest lucru este o prioritate, fără doar şi poate că învăţăm din tragedia aceasta. Trebuie să luptăm ca medicii să fie mai bine plătiţi", a spus Patriciu Achimaş - Cadariu.

O altă prioritate este Programul pentru arşi, care va funcţiona în centrele universitare, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

„Secţiile se vor dezvolta pe seama unui program al Băncii Mondiale şi se vor face în principalele centre universitare. Programul pentru arşi este finanţat de la Ministerul Sănătăţii, este asemănător cu Programul de terapie intensivă, care a ajutat foarte mult în această situaţie", a anunţat ministrul Sănătăţii.

Mai multe articole despre:
Ministrul Sanatatii