MENIU

Angajații care primesc 300.000 de lei dacă se pensionează anticipat

Pensionare anticipată

Angajaţii ROMATSA beneficiază, în medie, de 300.000 lei la pensionarea anticipată, brut, reiese din lista cu cele 50 de revendicări ale sindicaliştilor care au făcut ieri grevă.

Pe lângă respectarea acestui drept pentru toţi angajaţii care vor fi în situaţia de a se pensiona anticipat, sindicaliştii de la ROMATSA mai cer negocierea şi corelarea salariilor cu creşterea traficului aerian, precum şi majorarea fondului de salarii pentru angajarea de noi controlori.

Conducerea ROMATSA a propus fonduri de 3,69 milioane de lei pentru onorarea în 2016 a 12 cereri de pensionare anticipată/ cu reducerea vârstei de pensionare pentru grupă de muncă, adică o medie de 308.000 lei/angajat, reiese din lista de revendicări a Sindicatului Serviciilor de Trafic Aerian din România-ATSR, prezentata de Economica.net.

Propunerea conducerii Regiei i-a nemulţumit pe sindicalişti, care solicită acordarea acestui drept tuturor salariaţilor care îndeplinesc condiţiile pentru a se pensiona anticipat şi nu unui număr limitat de persoane.

Mai multe articole despre:
Romatsa