MENIU

Anexările ILEGALE la Rusia ale celor 4 regiuni din Ucraina, recunoscute OFICIAL - Ce țară a luat decizia ce revoltă Occidentul

Kim Jong-Un și Vladimir Putin, aliați în războiul din Ucraina și în amenințările nucleare

Anexările ilegale făcute de Rusia în cele patru regiuni din Ucraina au fost recunoscute de un singur stat din lume. 

Coreea de Nord a anunțat marți că recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie la Federația Rusă.

Coreea de Nord a susținut rezultatele „referendumurilor” din patru zone ocupate ale Ucrainei, văzute ca un „show de propagandă” și considerate ilegale de autoritățile ucrainene, transmite presa oficială de la Kremlin. 

Regimul de la Phenian al lui Kim Jong-Un susține și împărtășește și doctrina nucleară a Rusiei. La începutul lunii septembrie, Coreea de Nord își anunța adoptarea legii statutului de putere nucleară, ce prevede posibilitatea de a lansa atacuri nucleare împotriva țărilor „inamice”. 

„Respectăm voința locuitorilor care au dorit să se reunească cu Rusia și susținem poziția guvernului rus de a face din aceste regiuni părți ale țării. Referendumurile s-au desfășurat în conformitate cu Carta ONU, care a consacrat principiul egalității popoarelor și dreptul lor la autodeterminare, în conformitate cu procedurile legitime ce au făcut posibilă reflectarea voinței locuitorilor celor două republici și ai celor două regiuni”, a transmis Cho Chol-su, șeful Departamentului Organizații Internaționale din cadrul Ministerului de Externe din Coreea de Nord, potrivit agenției ruse de stat TASS.

Amenințările nucleare transmise de Kim Jong-Un sunt îndreptate în special împotriva SUA și a Coreei de Sud. În plus, Coreea de Nord şi-a intensificat programele de armament interzis, efectuând un număr record de teste de arme în acest an.

Coreea de Nord, supusă sancţiunilor ONU pentru programele sale de armament, caută, în general, să obţină un impact geopolitic maxim pentru testele sale, alegând momentul care i se pare cel mai oportun, notează AFP, potrivit Agerpres.

Chiar marți, Coreea de Nord  a lansat o rachetă balistică neidentificată.  Japonia le-a cerut deja marţi locuitorilor din anumite zone să evacueze casele şi să meargă la adăposturi. 

"Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă. Vă rugăm să deplasaţi spre clădiri sau în subteran", a declarat guvernul nipon într-o alertă emisă la 07.29 (luni, 22.29 GMT) care, potrivit televiziunii naţionale NHK, priveşte două regiuni din nordul ţării. Tirul acestei rachete, care se înscrie într-o campanie intensivă de teste lansate de Phenian, a avut loc în "est", a indicat înaltul comandament al armatei sud-coreene într-un comunicat.