MENIU

Andronic: Politicienii români se comportă ca o SLUGĂ LA CASĂ MARE în relația cu Bruxelles-ul

"Sluga la casă mare! De ce am pierdut mutarea Agenției Europene a Medicamentului la București. Așa cum spuneam de ieri, pentru că nu a fost vorba niciodată să o avem! EvZ de azi revine cu un articol legat de eșecul mutării Agenției Europene a Medicamentului (EMA) la București", scrie Dan Andronic. 

După cum spuneam, în EvZ mai lămurim un pic problema EMA, pentru că politicienii noștri nu știu altceva decât să arunce cu lături unul în altul, în loc să ofere explicații.

În ciuda celor care îmi explică faptul că noi românii suntem de vină în relația cu Bruxellesul (fiind corupți, proști, murdari, nepăsători) insist să atrag atenția că avem comportament de slugă la casă mare!

În acest caz, nu românii sunt de vină pentru minciuna care li s-a servit, pentru iluzia că sunt egalii olandezilor, francezilor și nemților! Ei doar au sperat...

Nu suntem tratați drept egali, nu există o Europă a echilibrului decât în declarații oficiale, iar sentimentul de slugă la casă mare ne domină.

Ca să înțelegeți cum stăm în realitate, prin septembrie, înaintea luării deciziei de mutare a Agenției, s-a făcut un sondaj intern printre cei 900 de angajați, cu întrebarea unde ar vrea să se mute.

Rezultatul?

În preferințele angajaților europeni Amsterdam a fost pe locul întâi, Viena și Barcelona pe doi. Bucureștiul a ieșit pe penultimul loc, înaintea Sofiei.

Vreți să știți ce nume a ieșit "întâmplător" din tragerea la sorți?

Citeşte mai multe pe EVZ.ro.

Mai multe articole despre:
Bruxelles dan andronic EMA