MENIU

Android-ul învinge iOS la trafic de internet

După o luptă care a durat câţiva ani, platforma Android a câştigat în sfârşit competiţia cu iOS când vine vorba de trafic de internet generat.

În ultimii ani popularitate dispozitivelor cu Android a explodat, în parte datorită numărului foarte mare de smartphone-uri şi tablete ieftine aflate în circulaţie. La un moment dat, platforma celor de la Google ajunsese să deţină 80% din piaţă. Cu toate acestea, când venea vorba de trafic de internet generat, iOS-ul ieşea mereu în frunte la statistici. Cu alte cuvinte, degeaba se cumpărau mai multe gadgeturi cu Android, dacă posesorii de iDevice-uri le foloseau mai mult pentru a naviga pe internet.

Discrepanţa de mai sus a fost însă valabilă doar până acum câteva zile, moment în care a fost publicat cel mai recent studiu al celor de la NetApplications. Aparent, în luna iulie a acestui an, utilizarea dispozitivelor cu Android pentru trafic online a crescut de la 43,75% până la 44,62%. În contextul în care, în aceeaşi perioadă de timp, iOS a scăzut de la 45,61% până la 44,19%, este evident că vorbim de un nou câştigător în această competiţie, fie şi cu o diferenţă infimă. Citeste mai mult pe playtech.ro.