MENIU

Andrei Marga, în discuţie cu Hoandră, despre extremism: S-a spus că evreii au adus comunismul

Profesorul Andrei Marga a fost invitatul lui Octavian Hoandă la "Ediţie Specială", sâmbătă seară. Cei doi au purtat o discuţie despre extremism.

"Multi spun "eu sunt prieten cu evreii si eu nu sunt antisemit". Asta nu tine. Alte aspecte intra in discutie. Cand discutam despre ponderea evreilor in deciziile lumii. Ei s-au dezvoltat in ramurile in care au viitor: medicina, arta... Se spune ca evreii conduc lumea.

Mai e si teoria: evreii au adus in Romania comunismul. Evreii au fost in toate directiile politice ale lumii. Ei n-au avut niciodata forta sa instaureze un regim. Nu se sustine teza ca s-a adus.

Evreii au contribuit la fondarea Americii. Aceasta este istoria.

Un teolog important spunea ca in invataturile care se distribuie din cand in cand se specula ca exista o adveristiate intre Iisus si evrei, care nu se sustine.

Apropo de legea salarizarii: cine da dreptul unui ministru sa taie salarii?

Nici mie nu-mi plac toti liderii de partid. Daca vrem democratie, partidele trebuie sa fie in competitie.

M-am retras pentru că n-am cu cine lucra. Pe la nivelul 2003-2004, patidele au descoperit apa calda. Adica sa aduca la conducere oameni nepregatiti, uşor de manipulat. Ca Ceausescu. S-a redescoperit procedeul si s-a folosit abuziv.

Suntem intr-o faza avansata a deformarilor. Partidele dispretuiesc programele. Democratia presupune controlul poporului asupra guvernarii.

La noi, nu gasesti in partide un teoritician. Ei nu sunt de dispretuit", a spus Andrei Marga la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
ediţie specială