MENIU

Andrei Baciu, vicepreședintele CNCAV, despre cele 4.300 de doze AstraZeneca suspendate: "Am luat o măsură de maximă precauţie"

Sursă foto: Captură foto Facebook Andrei Baciu

4.300 de doze de vaccin AstraZeneca au fost "puse deoparte" câteva zile, ca o măsură de "maximă precauție" în contextul evenimentului din Italia şi a demersurilor făcute de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA). O spune chiar vicepreşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Andrei Baciu, care susține că "nu trebuie să existe motive de îngrijorare pentru cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau cu alte vaccinuri". 

"Sunt evenimente care s-au suprapus însă fără o relaţie de cauzalitate demonstrată şi ca element principal este faptul că acum câteva minute a început o şedinţă la nivel european cu conducerea tuturor instituţiilor şi agenţiilor naţionale pentru medicamente pentru acest subiect. Când se va termina această şedinţă probabil va exista o comunicare şi oricum noi ne vom întruni la nivelul CNCAV pentru a lua toate deciziile care se impun ca urmare a acestei şedinţei. (...) Au fost măsuri diferite în diverse ţări - state membre. Noi ce am făcut, am luat o măsură de maximă precauţie pentru 4.300 de doze - le-am pus deoparte câteva zile", a spus Baciu, citat de Agerpres.

Vă reamintim că regiunea Piemont din Italia a suspendat încă un loc de vaccin AstraZeneca – ABV 5811. Decizia a fost luată după decesul unui profesor de 57 de ani care se vaccinase cu ser din acest lot. 

Citește și Un nou lot AstraZeneca, folosit și în România, ridică SUSPICIUNI. Ședință de URGENȚĂ la nivel european