MENIU

Andrei Baciu: „Cei care s-au vaccinat cu acel lot de AstraZeneca nu trebuie să facă nimic special”

Vaccin AstraZeneca/foto: Profi Media

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat vineri, la un post de televiziune, că nu există argumente științifice care să coreleze vaccinarea anticoronavirus de evenimentele tromboembolice. Mai mult, demnitarul a precizat că oamenii care au primit o doză din lotul suspendat de la AstraZeneca nu trebuie să facă "nimic special".

Andrei Baciu: "Răspunsul pentru toți cei care s-au vaccinat cu AstraZeneca, cu acel lot sau cu celelalte șase loturi care există în România, este că nu trebuie să facă absolut nimic special pentru acest eveniment."

Secretarul de stat a vorbit și despre cei 9.000 de oameni care au renunțat la imunizarea cu AstraZeneca.

Andrei Baciu: "Azi s-au vaccinat peste 5.800 de persoane cu doze de la AstraZeneca. S-au retras 9.000 de persoane, dar alte 5.700 de persoane le-au luat deja locul după-masă. Acum probabil sunt mult mai multe. Nu e prima dată când se mai retrag persoane. (...) România a luat această decizie că urmare a unui alt eveniment, în Italia, la un alt lot, care nu are probleme în alte părți. Nici măcar în Italia nu e dovedită o relație de cauzalitate. E și acolo o măsură de precauție maximală."

Mai multe articole despre:
astrazeneca vaccin covid 19 andrei baciu