MENIU

Andreea Cosma, fost deputat PSD, va fi judecată pentru corupție. Decizia, luată de ÎCCJ

Andreea Cosma, fost deputat PSD

Fostul deputat PSD de Prahova, Andreea Cosma, va fi judecată pentru corupţie, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat, marți, o decizie a Curții de Apel Ploiețști.

ÎCCJ a desființat marți, 21 decembrie, o decizie prin care Curtea de Apel Ploieşti constata ”nulitatea absolută a procedurii de cameră preliminară” în dosarul în care fostul deputat PSD Andreea Cosma, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Florin Anghel şi un fost director al Parcului Industrial Plopeni sunt judecaţi pentru corupţie, potrivit ziare.com

Decizia instanței din Ploiești a fost dată la aproape 6 ani de la momentul trimiterii în judecată a dosarului și a fost contestată de DNA, iar în urma sentinţei ÎCCJ judecata trebuie să continue.

”Admite apelul formulat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva sentinţei penale nr. 79 din data de 08 iulie 2021, pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, în dosarul nr. 994/42/2015*, pe care o desfiintează. Dispune continuarea judecăţii în primă instanţă de către Curtea de Apel Ploieşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie”, este soluţia ÎCCJ în ceea ce priveşte dosarul în care mai multe persoane, politicieni cunoscuţi la nivelul judeţului Prahova, sunt suspectate cu au vândut sute de mii de metri pătraţi din terenurile unei foste cazărmi, prejudiciind cu peste 17 milioane de lei Parcul Industrial Plopeni, deţinut de Consiliul Judeţean Prahova.

Ads

La Înalta Curte, cei trei inculpaţi au fost reprezentaţi de avocaţi din oficiu.

În data de 8 iulie 2021, Curtea de Apel Ploieşti a decis că procedura din camera preliminară în dosarul în care cei trei sunt judecaţi pentru corupţie este nulă, caz în care dosarul ar fi trebuit rejudecat de la zero, la şase ani de la trimiterea sa în justiţie.

”În baza art.281 alin.1 lit.a şi alin.3 Cod pr penală raportat la art.29 din Legea nr. 78/2000 constată nulitatea absolută a procedurii de cameră preliminară desfăşurată în dosarul înregistrat sub nr.944/42/2015 la Curtea de Apel Ploieşti. Dispune, la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri, înaintarea cauzei serviciului Registratură în vederea repartizării unui complet de judecător de cameră preliminară specializat în soluţionarea cauzelor de corupţie”, a fost soluţia completului de la Curtea de Apel Ploieşti.

În 30 decembrie 2015 DNA anunţa trimiterea în judecată, la Curtea de Apel Ploieşti, a unui dosar în care erau deferişi justiţiei fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Florin Serghei Anghel, notarul public Andreea Cosma, fiica unui alt fost preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma şi fost deputat din partea PSD, şi fostul preşedinte al Consiliului de Administraţie al S.C. PLOPENI INDUSTRIAL PARC S.A, împuternicit cu atribuţii de director general, Dănuţ Marcel Cornea, unui dintre Liderii PDL din judeţul Prahova.