MENIU

Anchetă uriașă după tragedia din pasajul Unirii. Cine este VINOVAT pentru tragedie în care o persoană și-a pierdut viața și alte 3 sunt rănite grav

Autocar strivit Pasaj Unirii

S-a stabilit cauza tragediei de la pasajul Unirii. Șoferul de la volanul autocarului cu turiști greci a fost audiat ore în șir, iar autoritățile au stabilit că oboseala acumulată a condus la tragedie. Bărbatul conducea de 16 ore, când a lovit indicatorul de înălțime. În prezent, 24 dintre grecii răniți sunt internați, iar o femeie este în stare critică la Spitalul Floreasca. Urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional! 

Accidentul a avut loc în jurul orei 13 și 23 de minute înainte de intrarea în Pasajul Unirii dinspre Bulevardul Tineretului. Autocarul era plin cu turiști din Grecia, care mergeau să viziteze Palatul Parlamentului și centrul Bucureștiului. Planurile le-au fost însă spulberate într-o clipă. Plafonul autocarului a fost făcut praf de indicatorul de înălțime și i-a prins pe oamenii din interior ca într-o menghină.

"Eu am vazut doar ca erau aici niste oameni intinsi pe jos, cu capul spart si din autocar s-a scos lume", povesteste un martor.

Un turist grec a murit, iar o femeie în vârstă de 30 de ani este în stare critică intubată la ATI. Alte 23 de persoane sunt și ele internate printre care și doi copii. Pacienții greci sunt în grija a patru spitale din București, iar restul de 23 de persoane au fost cazate la un hotel. La fața locului au intervenit zeci de echipaje SMURD și ambulanțe.

"Unul (un turist - n.r.) din pacate este decedat si o persoana este intubata in stare critica. Am vorbit cu ei, da. Mai mult i-am linistit si le-am explicat ce urmeaza sa se intample pentru ca nu vorbesc limba engleza. Grija lor era pentru bagaje. Ei nu pot recupera bagajele la acest moment", a declarat seful DSU Raed Arafat.

Martorii spun că șoferul circula cu viteză și nu a ținut cont de limita de înălțime afișată pe indicator.

Doar de la începutul lunii septembrie, când pasajul a fost redeschis, nu mai puțin de 5 accidente grave au avut loc acolo.

"E un semn de intrebare si pentru mine n numai de astazi (ieri - n.r.), ci si la intamplarile anterioare. De la primul incident au fost luate toate masurile au fost consultati toti specialistii. Probabil graba, probabil nehotararea - daca sa o ia pe deasupra sau sa o ia prin pasaj, si atunci schimba directia in ultimul moment fara sa mai fie atenti", a explicat prefectul Capitalei, Toni Grebla.

Șoferul autocarului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Acesta a fost audiat de polițiști și a fost deschis un dosar penal de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Mai multe articole despre:
autocar turisti greci pasaj unirii ancheta vinovat