MENIU

ANCHETĂ la un spital suport COVID după ce un bărbat de 94 de ani a ajuns acasă cu vânătăi la cap și ochi

ANCHETĂ la un spital suport COVID după ce un bărbat de 94 de ani a ajuns acasă cu vânătăi la cap și ochi

Se face anchetă la Spitalul suport Covid din Târgu-Cărbunești, județul Gorj, după ce un pacient de peste 90 de ani a fost externat cu mai multe leziuni în jurul capului - vânătăi pe tâmplă și la ochi. Este vorba de un bătrân externat, pozitiv, după două săptămâni de tratament anti-COVID-19. Rudele acuză personalul medical de lovire.

Familia a fost șocată de starea bătrânului când a fost adus cu o ambulanță SMURD ieri seară, 23 septembrie. În plus, joi seară nu au primit nicio explicație de la spital. Ulterior, conducerea spitalului a comunicat că pacientul ar fi căzut în salon și că se va face o anchetă internă.

Ginerele acestuia a declarat că nu se putea deplasa pe picioarele sale, nu era lucid, prezenta halucinaţii şi avea echimoze la cap şi la ochi, potrivit igj.ro.

Rudele acestuia mai spun că au refuzat externarea din spital pentru că încă nu s-a negativat.

„Am fost contactaţi de doamna doctor Neamţu şi domnul doctor Preoteasa că vor să-l externeze. Am întrebat dacă este testat şi mi s-a spus că este în continuare pozitiv, iar eu m-am opus, pentru că putea să-i îmbolnăvească şi pe ceilalţi membri ai familiei. Ne-a spus că nu mai este contagios, iar atunci i-am propus să fie transferat la secţia de geriatrie, dar mi s-a spus că nu îl primesc la spital pentru că este pozitiv. Nu ni s-a spus nimic atunci că prezintă lovituri şi echimoze“, a declarat ginerele bătrânului pentru aceeași publicație locală.

Medicul bătrânului spune că echimozele sunt superficiale și că le-ar fi avut încă de la internare, când ar fi căzut de pe pat, iar din cauza tratamentului anti-coagulant, acestea s-au extins.

Doctorul Preoteasa a spus că pacientul a fost diagnosticat cu demenţă senilă şi că a prezentat stări de agitaţie.

„În cursul internării a fost foarte agitat, având de trei ori recomandare din partea medicului psihiatru pentru transfer la secţia de psihiatrie. Toate acestea au fost aduse la cunoştinţă familiei, inclusiv că în noaptea de duminică spre luni, stând la marginea patului, în prezenţa colegilor de salon şi a doamnei asistente, care era prezentă, a prezentat un episod lipotimic cu cădere de la marginea patului. I s-a acordat primul ajutor şi nu a prezentat semne neurologice. Cu regret spun că a fost un pacient problemă atât pentru cadrele medicale, cât şi pentru colegii de salon, lucru care poate fi confirmat de unul dintre pacienţi. Dânsul a fost externat pentru că nu mai este contagios, iar pentru demenţa lui s-a recomandat consult psihiatric“, a declarat medicul, potrivit igj.ro, care a adăugat că „echimozele s-au extins ca urmare a tratamentului cu anticoagulante. Este o echimoză superficială“. 

Citeste mai mult: adev.ro/qzxejn.

Citeste mai mult: adev.ro/qzxejn

Bătrânul din Targu-Jiu a fost depistat pozitiv cu Sars-Cov2 în 9 septembrie, dupa ce s-a simtit rău și a ajuns la spitalul din Motru. A fost apoi transferat la Spitalul suport Covid din Targu-Cărbunești. potrivit familiei, atunci când a fost internat, în urmă cu două săptămâni, era într-o stare generală bună.