MENIU

Anchetă finalizată la Vaslui, în cazul magistraţilor care au lăsat liberi 7 violatori

Parchetul General a terminat cercetările în cazul violului de la Vaslui. Potrivit unor surse apropiate anchetei sunt suspiciuni că procurorii care i-au lăsat în libertate pe cei şapte suspecţi ar fi exercitat funcţia cu rea credinţă sau gravă neglijenţă, informează Realitatea TV.

Luni se va stabili care vor fi paşii următori în cazul magistraţilor care i-au lăsat liberi pe cei şapte violatori ai unei tinere din Vaslui.

Surse citate de Realitatea TV susţin că dosarul magistraţilor va ajunge la Inspecţia Judiciară doar în cazul unei sesizări şi, în acest caz, va face parte din dosarul deschis deja de CSM. 

“Cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.

CSM anunţă că cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei persoanelor vizate.