MENIU

Cercetările continuă după violențele din Parlament - Asalt brutal la democrație: Noi date din ancheta gloanțelor

Ancheta continuă după violențele din Parlament

Amenzi de zeci de mii de lei și trei dosare penale! Este singurul… “câștig” al protestatarilor și membrilor AUR după haosul provocat ieri în jurul parlamentului, în timpul căruia doi deputați au fost agresați în momentul în care au încercat să intre în clădire. Și o consilieră AUR a avut probleme în timp ce încerca să ajungă la biroul său din Parlament, dar nu din cauza protestelor, ci din cauza a 4 gloanțe fără tub găsite de SPP asupra ei.

Ultraj, loviri și alte violențe, dar și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, plus amenzi de peste 50.000 de lei. Acesta este raportul după circul făcut de AUR în Parlamentul României.

În cazul tinerei care a intrat în Parlament cu gloanțe fără cartuș a fost deschis un dosar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Dacă vorbim de cei doi parlamentari agresați, unul dintre ei fiind chiar Ludovic Orban, polițiștii au deschis trei dosare de ultraj și loviri și alte violențe.

Tânăra care a intrat cu gloanțele în Parlament reacționează după scandalul în care a fost implicată. Aceasta susține că gloanțele erau de fapt primite cadou și nu reprezentau niciun pericol. În apărarea acesteia sare și George Simion care a declarat că totul poate fi o înscenare și că vor face verificări pentru a afla de la cine le-a primit. După audieri, tânăra a fost lăsată liberă, însă s-a ales cu dosar penal.

Ariadna Cîrligeanu are un întreg istoric în AUR. Este șefa filialei de la Botoșani și a luat parte la numeroase proteste. 

 

Mai multe articole despre:
ancheta violente parlament aur