MENIU

Anca Alexandrescu, reacție după condamnarea lui Sorin Oprescu la 10 ani de închisoare: "Mi se pare halucinantă decizia"

Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel din București. Anca Alexandrescu a comentat decizia anunțată de justiția din România.

"Mi se pare halucinantă decizia de astăzi, mai ales că s-a dublat pedeapsa. Poate că sunt subiectivă, eu am lucrat cu domnul Sorin Oprescu atunci când a fost primar. Trebuie să punctăm, să facem o comparație și cu cuantumul pedepselor de ieri. (n.r. din cazul Colectiv) Dacă e să punem în balanță pedepsele care s-au dat pentru aceste fapte mi se pare o discrepanță uriașă. Pentru mine e important contextul în care a apărut această pedeapsă și arestarea. Să ne aducem aminte că Sorin Oprescu avea un capital politic extrem de ridicat, era urmat de Victor Ponta și Klaus Iohannis, a reprezentat în permanentă un cui în talpă pentru partea de dreapta a politicii. A fost unul dintre cei mai buni primari ai Capitalei, lucruri care au rămas. Sorin Oprescu și-a văzut de treaba, a terminat și stadionul Național și Pasajul Basarab. Contextul politic în care s-a făcut acest dosar este foarte important, el se află la apogeu că să spun așa. 
 
Sunt personaje importante din viață politică românească care au trăit același lucru. Se perpetuează niște decizii ciudate, cum a fost și condamnarea lui Mazăre de acum câteva zile. S-au încălcat prevederile Curții Constituționale. În continuare mi se pare că lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie în Justiție. Încă mai sunt rămășițe ale Statului Paralel. Sunt în spațiul public atât de multe relatări de chestiuni care nu sunt în limita legii în aceste dosare încât nu avem cum să nu ridicăm semne de întrebare. Sunt suspiciuni că lucrurile nu sunt în regulă. Nu pot să spun că nu am încredere în Justiția Română dar Statul Paralel cred că funcționează încă bine în acest domeniu", a explicat Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS.
 
Mai multe articole despre:
sorin oprescu anca alexandrescu