MENIU

Anca Alexandrescu face praf descinderile procurorilor lui Kovesi: Acțiune de imagine, prejudiciu caraghios de mic

Laura Codruța Kovesi, procuror-șef european

Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel", consideră că descinderile organizate în România de către procurorii Parchetului European, condus de Laura Codruța Kovesi, par mai degrabă acțiuni de imagine. Jurnalista Realitatea Plus a invocat chiar scenariul vehiculat în cercurile politice autohtone potrivit cărui s-ar fi declanșat o campanie de pregătire a fostei șefe DNA pentru o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din 2024.

"Astfel de acțiuni ca cea pe care o vedem azi mi se par caraghioase, un prejudiciu de 5 milioane de euro este o sumă ridicol de mică, la cât se fură în România și la câte spălări de bani se produc. În plus, este vorba de 2017, când Laura Codruța Kovesi era încă în România.

Mi-aș dori ca și acele dosare anunțate cu mare pompă când Kovesi era la șefia DNA să se fi finalizat cu recuperarea prejudiciilor, pentru că am informații că în unele s-au închis și sechestrele puse pe averile celor vizați, deși dosarele nu s-au finalizat. Așa că despre ce vorbim?! Este doar o acțiune de imagine", a afirmat Anca Alexandrescu, într-o intervenție în direct la Realitatea Plus.

PREJUDICIILE NU SE RECUPEREAZĂ, TOTUL SE FACE DE OCHII LUMII

"Toate lumea se axează pe acțiuni de comunicare și de imagine, fără nimic concret, să se întoarcă banii în visteria statului, să se recupereze toate aceste prejudicii, pentru că altfel nu rămân decât niște acțiuni de imagine, pentru scopurile lor politice. (...) Aș fi de acord să aplaud ce face Laura Codruța Kovesi de la Bruxelles dacă, într-adevăr, marea corupție din România ar fi atacată. Dar nu se întâmplă așa ceva, sunt acțiuni  de ochii lumii, fără niciun suport în realitate", a mai afirmat realizatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel".

SCENARIUL KOVESI PREȘEDINTE, DISCUTAT ȘI ÎN REPER-UL LUI CIOLOȘ, DAR ȘI LA PNL SAU PSD

În contextul acțiunilor coordonate de Laura Codruța Kovesi, Anca Alexandrescu a reamintit scenariul privind o posibilă intrare în cursa prezidențailă din 2024 a fostei șefe a DNA.

"Sunt foarte multei informații nu numai de la REPER, ci și că oameni din PNL ar dori o asemenea variantă, chiar si din PSD; se neogciază, fiecare vrea să obțină cât mai mult pentru 2024, toate aceste acțiuni trebuie să le luăm sub rezerva de exerciții de imagine care nu aduc niciun rezultat concret."

Mai multe articole despre: