MENIU

Analist: „Iohannis își caută un nou loc de muncă”. Președintele, criticat după ce a cerut funcții europene

Analist: „Iohannis își caută un nou loc de muncă”. Președintele, criticat după ce a cerut funcții europene

Discursul președintelui Klaus Iohannis de la Strasbourg, acolo unde a cerut funcții importante pentru liderii din Europa de Est, este taxat de analiștii politici. O publicație independentă din Marea Britanie a lansat o analiză în care susține că președintele Românei vânează o poziție importantă, chiar dacă nu are o susținere în spate. Analistul britanic a comparat declarația lui Iohannis cu cea a unui jucător de fotbal aflat la final de carieră. 

„Ar fi inadminisbil ca nicio poziție să nu fie ocupată din noile state membre”, a spus Klaus Iohannis.

După această declarație din Parlamentul European, Klaus Iohannis a fost criticat de analiștii politici. O publicație britanică susține că declarația președintelui din România se aseamănă cu cea a unui jucător de fotbal care își caută un loc de muncă, din cauza problemelor din echipă. Analiștii britanici scriu că Iohannis se folosește de apelul "vino și ia-mă”.


ANALIST: IOHANNIS ÎȘI CAUTĂ UN NOU LOC DE MUNCĂ

„Ales în 2019 pentru un al doilea mandat, el nu poate candida pentru un al treilea și, la 64 de ani, crezând în mod clar că mai are multe de oferit, caută în mod activ un alt loc de muncă de ceva timp”, a scris un analist politic în publicația Emerging Europe.

 

Mai multe articole despre:
iohannis europa