MENIU

Cum îi atacă ANAF pe jurnaliștii incomozi la comanda lui Dragnea. Documente din interior

Fostul președinte al ANAF, Gelu Diaconu, a prezentat pe pagina sa de Facebook o serie de documente care dovedesc un control abuziv de patru luni și jumătate al Antifraudei în redacția Hotnews.

"În regimul iliberal PSD-Dragnea, presa care-i critica e controlata la comanda de ANAF! Scopul: intimidare si razbunare! Astazi: cazul Hotnews", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

Fostul oficial al Fiscului spune că oamenii lui Dragnea de la sefia ANAF au inventat "riscuri majore" în "analiza de risc" la Hotnews:

"societatea (...) detine si administreaza siteul "hotnews.ro", care a fost identificat cu un numar mare de vizitatori unici pe zi, potrivit trafic.ro, CE AR FI TREBUIT SA GENEREZE UN VOLUM MARE AL VENITURILOR SI IMPLICIT AL PROFITULUI" (vedeti pagina 2 din documentele atasate)

Ca fost președinte ANAF, Gelu Diaconu susține că analiza de risc este falsificată, cu motive inventate!

"S-a demarat controlul, au zacut doi inspectori la societate patru luni jumătate, au intocmit o polologhie de proces verbal, cu constatari de rasul curcilor. Valoarea constatarilor? Cam cat o Dacia Duster! Ce slugi sinistre si ce politician sinistru!", a mai scris Diaconu.

Mecanismul prezentat de Gelu Diaconu este următorul:
-se numeste un sef nou la structura de analiza de risc a ANTIFRAUDEI in persoana unei unelte manevrabile;
-acesta falsifica la comanda produsele analizei de risc, inventand pur si simplu riscuri fiscale "majore" care ar impune un control imediat al ANTIFRAUDEI;
-dupa controlul operativ al ANTIFRAUDEI, fie se cauta o "gaselnita" penala, fie se solicita efectuarea unui control fiscal Directiei de Inspectie Fiscala sau "controlul" averilor opozanților lui Dragnea.

Fostul șef al ANAF, care spune că a primit documentele din interiorul instituției, anunță că va prezenta o situație similară la Rise Project.

Mai multe articole despre:
gelu diaconu