MENIU

Ana Birchall, la Realitatea PLUS: Confiscarea extinsă a averilor este un fel "marțea albă" a Parlamentului

ana birchall

Fosta ministră a Justiției a explicat din nou importanța revocării din funcție a lui Florin Iordache de la Consiliul Legislativ. Ana Birchall a vorbit, la Legile Puterii, și despre rolul pe care îl are acest organism al statului român și cum poate bloca forul anumite legi importante. 

Ana Birchall: „Numirea lui Florin Iordache e o rușine pentru Parlamentul României. (...) Poate fi foarte ușor demis de Parlament prin revocare. (...) Pentru cei care au minimalizat numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ, eu îi îndemn să se uite în legea organizării Consiliului Legislativ. (...) Domnul Iordache poate oricând să îngreuneze sau chiar să blocheze activitatea oricărui Guvern sau Parlament. Domnul Iordache ar putea chiar să blocheze legile justiției. (...) Sper să înceapă consultările Parlamentului pentru revocarea din funcție a domnului Iordache. (...) PSD-ul putea să nu îi accepte candidatura domnului Iordache. (...) Eu nu l-am votat pe domnul Iordache. (...) Pentru răul făcut Justiției, Florin Iordache nu are ce căuta într-o asemenea funcție. Greșeala PSD-ului a fost că l-a lăsat să candideze. Asta dacă vrem să ne asumăm.”

În contrapartidă, Ana Birchall a salutat decizia lui Marcel Ciolacu de a elimina de pe lista de la parlamentare a unor anumite personaje cu probleme din PSD.

Fosta ministră a Justiției a vorbit și despre Legea confiscării extinse a averilor.

Ana Birchall: „Confiscarea extinsă a averilor este un fel marțea albă a Parlamentului. (...) Acest proiect a fost pus pe ordinea de zi cu ajutorul PNL. (...) Prin această lege orice ban public furat va fi recuperat de statul romîn. Nu se mai poate ascunde averea, banii oricum vor fi confiscați. (...) Este un semnal de încredere în justiție. (...) Mi se pare greșit ca Parlamentul să judece ridicarea imunității parlamentare a membrilor săi. (...) Un parlamentar ar trebui să aibă imunitate doar pentru declarațiile politice. (...) Voi vota pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu.”

Mai multe articole despre:
Birchall iordache legile puterii