MENIU

Țânțarul ucigaș lovește din nou! Alt deces din cauza infecției cu virusul West Nile

Pericolul West Nile

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat, joi, un nou deces din cauza infecţiei cu virusul West Nile. 

Numărul celor care au murit din cauza infecției cu acest virus a ajuns la patru. Ultimul deces a fost înregistrat în județul Iași.

Până în 12 septembrie, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţase trei decese, în judeţele Călăraşi, Buzău şi Vrancea.

În perioada 3 iunie - 19 septembrie, au fost înregistrate 51 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile.

Opt cazuri de infecţiei cu virusul West Nile s-au înregistrat în judeţul Călăraşi, câte patru în Constanţa, Iaşi şi Tulcea, trei în Galaţim, câte două în Argeş, Buzău, Teleorman şi Vrancea, respectiv câte un caz în Botoşani, Dolj, Olt, Ilfov, Mureş şi Vaslui.

În Capitală au fost până acum 14 cazuri.

Pentru a preveni infectarea cu virusul West Nile, specialiştii recomandă populaţiei să evite expunerea la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi.

Totodată, ar trebui să utilizeze substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, substanţe insecticide în locuinţă/ în jurul locuinţei, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de protecţie la ferestre), să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.